Neurofeedback Pilis - Könnyed fejlődés a Technológia segítségével!
Bejelentkezés egy kattintással!
Mobil +36 30 251 4949
E-mail kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback     Vélemények     Hirek     Árak     Rólam     Partnerek     Kapcsolat     facebook

Vélemények

Othmer-ILF módszer
Az elmúlt 30 évben az Othmer házaspár és kutató kollégái egy olyan módszertant dolgoztak ki, amelyet jelenleg az egyik leghatékonyabb neurofeedback kezelési eljárásnak gondolnak világszerte. A kutatók a meglévő protokollokból kiindulva a feedback paramétereket úgy optimalizálták, hogy folyamatosan beépítették a kezelésük alatt állók adatait és kezelésre való reagálást is. Az ILF: A párhuzamos hardware és software fejlesztés eredményeképpen az új fejlesztésű készülék képes olyan EEG jelek feldolgozására is, amelyeket eddig „lassan” változó. DC potenciáloknak” neveztek, és amelyet mi Infra Alacsony Frekvenciának (Infra-Low-Frequency...

Olvasson tovább!
A következő eset leírás egy fiatal hölgyről szól, aki az első kettő terhessége után mély depresszióba zuhant.
Hosszú évekig szenvedett tőle. Ez megkeserítette a Gyermekeivel való kapcsolatát, nem tudott megfelelő szeretett adni nekik nem érezte magát jó anyának. Sokféle terápiára járt, hogy feldolgozza gyermekeinek első pár évét. Vagyis azt, hogy nem olyan volt amilyennek elképzelte. Mikor megtudta, hogy a harmadik gyermekét várja, azonnal elkezdte a NeuroFeedback terápiát.
Az ő levelét másoltam be nektek ide:
„ Már a terápia első pár alkalmától fogva éreztem, hogy mennyivel nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem. Emellett tudatosan tudtam irányítani a munkám során, hogy ne legyen hányingerem.Nagyon erős lett a test tudatom és ez pont egy pozitív mellékhatás, amivel nem is számoltam. Nagyon hálás vagyok a terápiának és Neked is, mert teljesen megváltoztattad a támogatásoddal és terápiáddal az életemet. Nyugodttá, kiegyensúlyozottá tett, valamint a szülés alatt egy olyan csodálatos pánik és félelem mentes pillanatot élhettem meg, amit nem is tudtam hogy így is lehet. Sok mindenen túl vagyok, minden terápia használt egy picit, de valahogy ez a kezelés sorozat aranyozta meg az egészet. Mikor a harmadik babám megszületett, egy pár óra alvással is türelmesen elvoltam egész nap a három gyermekkel, nem voltam feszült nyűgös és legfőképpen depressziós! Végre el tudtam engedni a bűntudatot, ami megkeserítette a napjaimat, hogy nem lehettem olyan anya amilyen akartam az első kettőnél. Most azt érzem, hogy olyan anyja vagyok a gyermekeimnek ami tőlem, magamtól elvárt. Nem vagyok maximalista és nem fogadom el a keveset sem, igyekszem minél többet kihozni magamból, de semmiképp sem gyötröm magam, nyugodtan szeretetteljesen élem meg a napokat a nehézségekkel együtt. Én ezt köszönhetem neked és a terápiának borzasztóan hálás vagyok érte! ” T.NikiMost megosztanám egy mély autizmusban élő nagy lány történetét is veletek!
Kinga születésétől kezdve komoly tüneteket produkált. Például a 24.00-ban való folyamatos sírás volt az egyik legerősebb tünete. Egy éves korában már határozottan megmondták a szüleinek, hogy ő egyértelműen autista. Jelenleg Kinga 19 éves. 17 éves korában járt nálam. Anyukája szerette volna egy igen jó hírnevű bentlakásos iskolába beíratni őt, mivel nem tudta már ellátni megfelelően a másik négy gyermeke mellett. Sajnos oda nagy eséllyel nem vették volna föl, mert Kingának nehezek voltak az éjszakái, valamint a női bajos napokon is nehezen kezelhető volt. Emellett egy tündéri aranyos nagylányról szól ez a történet, de sajnos semmilyen visszaigazolást nem adott sosem a családjának érzelmileg és kommunikációban sem. Csupán három hét volt az iskolával való találkozás napjáig.
Azt gondolom ebből a három hétből kihoztuk amit lehetett. A nagy lány intenzív három hetes kezelés után bejutott az intézetbe és jelenleg is ott van ahol boldog és kiegyensúlyozott életet él. A kezelések után visszaigazolta az örömét, ha valami boldogságot okozott neki, akkor mosolygott, és a maga szavaival el is tudta mesélni. Legfőképpen mondatokat ismétel utánunk, de innentől kezdve ezt már valahogy teljesen másképp tette számunkra egyértelművé téve azt, hogy ő most szomorú vagy jókedvű. Emellett nyugodtabbak az éjszakái és a női bajos napokon is teljesen kezelhetővé vált. Ennek a lánynak a története számomra egy hihetetlen csoda volt látva, hogy az édesanya mennyire megkönnyebbült, hogy jó helyre tudta a kislányát helyezni. Valamint azért is, mert olyan fajta kommunikációt és visszaigazolást láthattam tőle visszatérve egy hónap után az iskolából, amitől elérzékenyülve könnybe lábadt a szemem.Eszter 40 év feletti hölgy.
Eszter azért jött hozzám, hogy könnyebben tudja kezelni a körülötte lévő feszültségeket, jobban át tudja élni unokáit Igen erősen érzékeny volt a hangokra, ezen is változtatni szeretett volna. Évek óta azt érezte, hogy egy ördögi körben forog körbe-körbe érzelmileg, a munkájában sem találta a helyét, és nem találja a kiutat. Azóta változtatott az életvitelén, valamint munkát is váltott. Mert nyitni új dolgok felé, ami az életében változásokat hozhat. Eszterrel nem volt nehéz dolgom, 30 alkalmat volt nálam. Ő egy hatalmas szeretettel és pozitív kisugárzással megáldott hölgy. Unokái és családja szerencsések vele.
Itt idézem levelét:
“ Számomra a kezelések nagyon hasznosak voltak. Alkalomról- alkalomra éreztem a jótékony, gyógyító hatását. Sokat változtam, ez idő alatt. Összerendezettebb, sokkal higgadtabb és nyugodtabb lettem. Számomra csak jót hozott az életembe! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Eszter ”Most egy család tapasztalatát osztom meg veletek:
Szilvia nehezen dolgozta fel anyaként, hogy egyik gyermeke “más”. Rosszul kezelte az otthoni feszültségeket is. Hozzám érkezve teljesen mélyponton volt, hibáztatta önmagát és nem találta a kiutat érzelmileg sem és a kisfiával kapcsolatban sem. Hárman jöttek kezelésre két kisfiával. Szilvia kb. 15 kezelés után mosolyogva közölte velem, hogy tudja, vannak problémák de nem érdekli, készen áll a megoldására és nem viseli már meg! Erős viharokat éltek meg a fia körülötti iskolában történő események miatt, viszont Szilvia stabilan és határozottan valamint higgadtan tudta már kezelni ezeket már a terápia első 10alkama után. Az érintett kisfia megnyugodott, hihetetlen érzelmi intelligenciával nyitott a világ felé, és gyönyörűen kezelte az iskolai atrocitásokat a kezelés végére. Agresszióját teljesen elhagyta, inkább már részt vett a problémák megoldásában nagyon ügyesen. Másik kisfia, akit nagyon megviselt a testvére körülötti problémák szintén megnyugodott, és elfogadta, nem neki kell megoldania a konfliktusokat, hanem a felnőtteknek. Szorongása elmúlt. Mindenki megtalálta a helyét a családban, el tudták engedni a régi berögződéseket és új nyugodt utat találtak a kisfiúnak, valamint az életüknek. Azóta mindkét fiú más iskolába jár, ahol tökéletesen megtalálták a helyüket.
Szilvia ezt tette még mellé:
“ Nem a problémát látni és felnagyítani, hanem a megoldást keresni. Pl elengedni azt az iskolát, amiben hittünk bíztunk és egy újat keresni a gyermekeink számára. Rá kellett jönnöm, hogy a gyerekek jelzik, ha valami nincs rendben körülöttük, és minél több a "probléma" velük annál biztosabb, hogy nem jó helyen vannak. Hálás vagyok Bettinek az útért, amit együtt bejártunk nála a terápia alatt a gyerekeimmel ”Egy kedves anyuka, Judit írása kisfia fejlődéséről!

4évesen hozta el hozzám, viselkedés problémákkal, valamint beszédkéséssel.

" Kisfiam négy évesen nem beszélt csak hangokat adott. Mikor a Neurofeedbacket ajánlották féltem, hogy jól választok-e majd kezelőt. Mára már tudom és hálás vagyok, hogy Bernadetthez mentem. Bencével nagyon türelmes volt, mert sokáig nem hagyta felrakni az elektródákat. Kedvességével és odafigyelésével sikerült teljesen megpuhítani a fiamat. El kellett még mennünk pár szakemberhez, oszlopátiára, speciális hallásvizsgálatra és biomedikális vizsgálatra is Berni javaslatára az elmúlt fél évben. Nagyon sok új probléma derült még ki amik mind hatással voltak a beszédére. A Neurofeedbackkel már az első 10 alkalom alatt érzékelhető volt fiam viselkedésében a változás, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Kb. a 20. alkalom után vettük észre, hogy a beszéde is szépen elkezdett fejlődni. Mikor elmentünk a többi terápiára, azok is rengeteget segítettek a kisfiamnak. Eltelt fél év és a kisfiam folyékonyan beszél minimális beszédhibával, ráadásul ebben az évben még egyszer sem volt beteg, a szerencsésen kiderült és kezelt lappangó gyulladások miatt. Senki meg nem mondaná, hogy fél évvel ezelőtt még egy szót sem szólt. Az óvodában és a családban is le vannak döbbenve rajta. Nagyon hálás vagyok Berninek, nagyon sok mindenben segített nekünk a Feedbackkel és a további tudásával is. Csak ajánlani tudom. "Miro 3 évesen jött hozzám súlyos beszédkéséssel.
Hangokat adott ki, betűket mondott, sajnos többet nem. Emellett a kisfiú érzelmi reagenciái is nagyon szegényesek voltak. Pár alkalom után megindult nála a drasztikus fejlődés. Mirónak szüksége volt még hallásvizsgálatra, AIT terápiára is. Mára gyönyörűen beszélő huncut, érzelmeit szépen kinyilvánító kis-nagy fiúvá vált.

„ Már az első beszélgetéskor nagyon tetszett, hogy Betti nem kertel, elmondta az összes várható nehézséget, hogy (a mi esetünkben) hosszú és nem mindig könnyű a terápia. Mindig nagyon figyel a gyerekre, már érkezéskor észreveszi ha karikás a szeme, ha fáradtabb, miért ilyen piros stb. és megpróbálunk rájönni mi lehet a gond. Három gyermekes anyukaként nem sok olyan dolog van, amivel még nem találkozott, így minden témában lehet tőle kérdezni és tud segíteni, ajánlani valakit. Hihetetlen türelme van az olykor nagyon nyűgös gyerekekhez és nagyon szeretem, hogy tiszteletben tartja az érzéseiket pl. nem beszélünk a gyerek állapotáról a gyerek előtt. Ezeket mindig telefonon beszéljük meg, sőt a tréning alatt el is várja, hogy folyamatosan beszámoljunk a gyerek viselkedéséről. Azt érzem, őt ugyanúgy foglalkoztatja a gyermekem problémája ,mint engem. Nem egyszer hívott, hogy „gondolkodtam és szerintem nektek ez jó lenne, ezt ki kellene próbálni…” Nyugodt szívvel merem ajánlani Bettit mindenkinek. Viki”

Célom, hogy minél több embernek segíthessek, minél többen szabaduljanak meg saját elméjük ketrecétől, és érezzék meg az agy szabadságát, nyugalmát, tökéletességét, egy olyan világot, amiről álmodnak, gyermekek és felnőttek egyaránt!

Főoldal | Oldaltérkép | Neurofeedback | Vélemények | Hirek | Árak | Rólam | Partnerek | Kapcsolat | facebook
Adatvédelmi Nyilatkozat | Jogi Nyilatkozat

Neurofeedback Pilis | www.neurofeedbackpilis.hu | neurofeedbackpilis@gmail.com
Neurofeedback Pilis | Minden jog fenntartva! ©