Neurofeedback Pilis - Könnyed fejlődés a Technológia segítségével!
Bejelentkezés egy kattintással!
Mobil +36 30 251 4949
E-mail kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback     Alfa-Théta tréning     Hírek     Árak     Rólam     Partnerek     Kapcsolat     facebook

Alfa-Théta tréning

Othmer-ILF módszer
Az elmúlt 25 évben az Othmer házaspár és kutató kollégái egy olyan módszertant dolgoztak ki, amelyet jelenleg az egyik leghatékonyabb neurofeedback kezelési eljárásnak gondolnak világszerte. A kutatók a meglévő protokollokból kiindulva a feedback paramétereket úgy optimalizálták, hogy folyamatosan beépítették a kezelésük alatt állók adatait és kezelésre való reagálást is. Az ILF: A párhuzamos hardware és software fejlesztés eredményeképpen az új fejlesztésű készülék képes olyan EEG jelek feldolgozására is, amelyeket eddig „lassan” változó. DC potenciáloknak” neveztek, és amelyet mi Infra Alacsony Frekvenciának (Infra-Low-Frequency...

Olvasson tovább!
„Tudatink csodálatos műszer. Mindennapi viselkedésünk, reakcióink megváltoztathatók, ha a gondolkodásunkon, tudatállapotunkon változtatunk. Lehetővé válik, hogy minőségi változást érjünk el a gondolataink, érzéseink és fizikai állapotunk vonatkozásában is.”

Ahhoz, hogy megértsük, miért használ az Alfa—Théta tréning, meg kell értenünk az agyhullámokat:
Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik: béta, alfa, théta, delta és gamma.
Ezek folyamatosan mozgásban vannak. Az agy mindegyik frekvencián megállás nélkül hoz létre hullámokat. Bármit teszünk vagy mondunk, azt az agyhullámok szabályozzák, és minden egyes helyzetben egy adott frekvencia a meghatározó.

A Béta hullámok (13-30 Hz) az éber, normál állapotra vonatkoznak.
Béta frekvenciához köthető problémák: stressz, túlmozgás/hiperaktivitás, szorongás,depresszió, pánik, emésztőrendszeri problémák egy része.
Hatására nő a koncentrációs képesség, csökken a fáradékonyság.
Amikor gondolkozunk vagy beszélünk, az elménk béta-állapotban van. Ebben a pillanatban is. Béta-állapot, amikor éber és aktív vagy.

Az Alfa hullámok (8-12 Hz) az alvás és ébrenlét közötti ellazult állapotot jelzik.
Nyugodt, befelé figyelő állapot az egész szervezetben.
Alfa frekvenciához köthető: félelem, szorongás, felismerési zavarok, finom motorika, döntés/mérlegelés, intelligencia, kommunikáció, stabilitás, tolerancia, szociális gondok, (neuro-vegetatív rendszer, cardio-respiratio, cirkuláció, metabolizmus)
Pozitív hatása: Hozzáállást tudunk váltani, csökkennek a krónikus fájdalmak, visszaáll a spontán adrenalin-szint, csökken a szorongás, depresszió, vérnyomás, pulzus, függőségek szűnnek meg, csökken a túlsúly. A kreativitás bősége itt hozzáférhető.
Az alfa-állapotot egy ellazult, meditatív állapot. Az alfa-állapot uralja az ábrándozást, képzelődést. Az alfa állapot enyhíti a fájdalmat és hasznos a gyógyításban is.

A Théta hullámok (4-7 Hz) a mély meditációval, a képszerű álmokkal áll összefüggésben.
A théta frekvenciához köthetők: csont- és izomrendszer, végtagok, a szervek sejtszintű aktivitása, autoimmun folyamatok.
Pozitív hatása: segíti a hosszú távú emlékezést, feljönnek a gyermekkori elfeledett emlékek.
Kemény edzés után (sport) gyorsítja a regenerálódást, eltünteti a tejsavat az izmokból. Növeli a proteinek és más anabolikus összetevők mennyiségét. 7 Hz-en szabadulnak fel az endorfinok.
A théta-agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinknak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzéseket, és ugyancsak ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért, és a viselkedésünkért. A théta-agyhullámok kreatívak, ösztönzőek, és spirituális érzékelés jellemzi őket.
Ebben az állapotban képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. Ez az álomállapot első fázisa.

A Delta hullámok (1-3 Hz) a mély, álom nélküli alvás tartománya.
Delta hullámokhoz köthető az endokrin rendszer, a gyomor-bél perisztaltika, energia zavarok-fáradtság, megbetegedésre való hajlam. Pozitív hatása: Elősegíti a növekedési hormon előállítását, amely a gyógyulásért, regenerációért felelős.

A Gamma (40Hz +) agyhullámok a tanuláskor, és információ továbbításakor jelennek meg.
Ezek az agyhullámok serkentik a béta-endorfinok kiválasztódását. A gamma-állapot a magas szintű mentális tevékenységek – mint például az érzékelés és a tudatosság – kísérője.
Vészhelyzetben az agy folyamatosan oda-vissza vált théta és gamma között, és ekkor csak a két frekvencia van jelen. Úgy tűnik, hogy ilyen helyzetekben ez a test természetes válasza.

Az Alfa-Théta tréningen csak lefekszünk; becsukjuk a szemünk, és az agyhullámaink szerint olyan relaxációs hangokat kapunk, amelyek théta állapotba juttatnak bármiféle megerőltetés nélkül. Ekkor pihenünk, relaxálunk, a gép pedig dolgozik! Beszélgetés és mindennemű kitárulkozás nélkül a terápia vége felé, valamint a végén olyan belső blokkok érzelmek engednek teret maguknak, amik eddig negatívan befolyásolták életünk. Minél mélyebb a belső feszültség és konfliktus, minél több a negatívan megélt esemény, belső őrlődések, annál több megelőző Neurofeedback kezelés szükséges, hogy az agyat felkészítsük a felszabadult érzések, élmények, blokkok megfelelő kezelésére. PTSD meglétekor szükséges lehet kísérő terápiaként egy Pszichológus, Kineziológus kezelése is, hogy a lehető legtöbb érzés már felszínre kerüljön, s így a páciens azokkal tisztában legyen, meg tudja élni, fel tudja dolgozni. Minden esetben ajánlott a megelőző Neurofeedbackes terápia alkalmazása a teljesség nevében!

Az Alfa-Théta tréninget alkalmazzhatjuk :
- Kismamák felfrissítésére, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok, esetleg még a szülést megelőzően Neurofeedback kezeléssel kiegészítve felkészíteni a hirtelen életmódváltásra, hogy teljes és tökéletes nyugalommal kezelje a kisbaba születését követő stresszt, nem alvást, dackorszakot….,
- Sérült gyermeket nevelő édesanyáknál, akiknek napi szinten kell maximumon teljesíteni,
- Nagyobb gyermekeknél,
- Üzleti életben dolgozóknál,
- Erős fizikai munkát végzőknél, Sportolóknál a maximum teljesítmény elérése érdekében akár hobbi akár versenyszerű legyen is az,
- Erős stressznek kitett, testi vagy lelki traumát megélt embereknek,
- Függőségeknél, Depressziónál, egyéb pszichoszomatikus betegségeknél összedolgozva a Kezelőorvossal,
- számtalan területen alkalmazhatjuk még.


Neurofeedback – Alfa-Théta Kombinált tréning:

Ezt a kombinációt találom személy szerint a legjobb stratégiának arra, hogy a feszültség, a betegség, és minden belülről zavaró tényezőt kiiktassunk magunkban. Testileg és lelkileg is megtalálhassuk teljes harmóniánkat, hatalmat érezzünk céljaink eléréséhez, biztonságot és nyugalmat érezzünk, kezelni tudjuk életünk kihívásait, teljes és tökéletes életet tudjunk élni a belső énünkkel, attól függetlenül milyen behatások érnek minket kívülről. Teljesen és tökéletesen tudjuk kezelni életünk minden pontját, megpróbáltatásait.
Nem mindenki képes első alkalomkor olyannyira ellazulni, hogy képes legyen a tartós Théta állapotra, főleg ha dinamikusan, stresszesen telnek a napjai. Mások pedig egyéb neurológiai problémákkal küzdve egyáltalán nem tudják hosszútávon produkálni azt.
A Neurofeedback ILF kezelés egyrészt több ponton tanítja, ösztönzi és fejleszti az agyat arra, hogy harmónikusan és maximumon működjön, másrészről teljesen előkészít minket a Théta állapot egyszerű és gyors kivitelezésére. A legtöbbünknek már a Neurofeedback kezelés alatt is dominálnak a Théta agyhullámok, ami a teljes ellazultság egyik jele. Közvetlenül ez után jön az Alfa-Théta tréning és egy pillanat alatt Théta állapotba süllyedve megindul a blokkoldás, a mély megoldatlan érzések feloldása. Kezelés után azonnal érezhetjük a változást.
Ez a kezelési kombináció bárkinek ajánlott aki jobbá szeretné tenni életminőségét.
Traumát szenvedett, folyamatosan stressznek kitett, függőségtől-, neurológiai betegségtől küzdő embereknek tökéletes. Idősebb gyermekeknek is nagyon hatékony, akik komplexusokkal, tanulási és egyéb nehézségekkel küzdenek meg nap mint nap. Fizikailag és szellemileg a maximumon kihasznált embereknek, menedzsereknek, sportolóknak a jobb teljesítmény érdekében, és a „kiégés” megelőzésére.


Időben több típusú kombinációra is lehetőség van.

60perces: 25perc: Neurofeedback és 25perc Alfa-Théta Tréning

90perces Tréning: 40perc Neurofeedback és 40perc Alfa-Théta Tréning

120perces Tréning: 55perc Neurofeedback és 55perc Alfa-Théta Tréning

Értelem szerűen minél több időt töltünk a Tréninggel, annál hatékonyabb a változás és az elért eredmény annál gyorsabban és erősebben észrevehető.

Post Traumás amerikai katonák hatékony kezelése a Kombinált tréninggel:

Igazából mindenkinek ajánlott, hisz a jelen életmódunkban nehezen engedjük meg magunknak azt, hogy elmenjünk egy blokkoldásra, vagy meditálni, jógázni, relaxálni. Pedig az életünket változtathatja meg!!!

Alfa-théta mélyterápia

Posted by charoninstitute on szeptember 12, 2015

„A modern hipnoterápia idézett atyja tökéletesen megértette: egészségünk kulcsa a tudattalan működéseink kontrolljában rejlik. Tudatosnak és racionálisnak véljük magunkat, valójában azonban életünk túlnyomó részét automatikus, tudattalan folyamatok irányítják. A legkomolyabb mentális erőfeszítésünk idején agyunk mindössze 1 százalékkal fogyaszt több energiát, mint a legmélyebb alvás idején. Ez rávilágít tévedésünkre, és elárulja, hogy 99 százalékban öntudatlan agyműködésre alapozzuk mindennapi választásainkat ugyanúgy, mint életünk nagy döntéseit.

Gondolatfoszlányok és érzések hatalmas óceánja dolgozik mindannyiunk elméjében. A víztömeg mélyén rejtett áramlatok húzódnak, és ezek a mozgások húzzák, sodorják magukkal gondolatainkat, befolyásolják döntéseinket, meghatározzák hogyan látjuk a világot, miként reagálunk annak kihívásaira. Az óceán irdatlan víztömegéből csak egy csekély töredék jut a felszínre, pillanatokig időzik, majd ismét a mélybe fordul. A vízfelszín hullámainak megvillanó taraján a tűnő hab jelképezi gondolatainknak tudatos rétegét, mely futó, pillanatnyi és megállíthatatlan.

E múlékony tudatos pillanatokban lehetőségünk nyílik szándékos gondolatfüzérek összeállítására, logikai összefüggések elemzésére, kauzális kapcsolatok feltérképezésére. A gondolkodás, kogníció folyamatának tudatos irányításával lehetővé válik a kártékony, életünket korlátozó hibás minták, kondíciók felülbírálása, átalakítása – s ez minden kognitív pszichoterápiának az alapja.

A lineáris jellegű, ok-okozati gondolkodás azonban nem segít a mélyben rejlő összefüggések felismerésében.

A háborgó vízfelszín tajtékja eltakarja előlünk a mélység titkait. Miként a víz mélyére is csak akkor pillanthatunk, ha felszíne elcsendesedik, úgy a lelkünk mélyén tudattalanul lappangó, szimbólikus-analógiás összefüggések is csak akkor válnak hozzáférhetővé, ha tudatos elménk lecsendesedik.

Ez a mélység rejti kreatív képességeinket. Csíkszentmihályi flow állapota, a laza és relaxált testi-szellemi elmélyültség, az ima mélysége, az álom-ébrenlét twilight-zónájában táncoló tudat, a meditáló belső csendje, a mély hipnózis módosult tudatállapota egyazon agyműködési mintát utánoz. Az agykéreg megpihenése mellett felszabadulnak a mélyben lappangó végtelen, öntudatlan forrásaink. Ebből az erőből táplálkozik minden spirituális gyógyulás, ebben az analógiás-szimbolikus téridőben dolgozik minden szellemi gyógyító. Ez az öngyógyulás mélysége.

Az alfa-théta neurofeedback tréning erre a feltáratlan területre kalauzol. Az elme lecsendesedését az agykéreg felől elvezetett elektromos jelek lassulása jelzi. Az EEG előbb alfa hullámokat mutat, majd a további lassulást a théta hullámok jelzik. Ha a tréning során ezeket jutalmazzuk, akkor a gyakorló folyamatos visszajelzést kap: jó nyomvonalon halad saját mélységei felé. Az alfa-théta neurofeedback egy ultra-gyors relaxációs-meditációs technika. Segítségével rövid úton juthatunk a tudattalannak olyan mélységeibe, ahol régen elfeledett összefüggések állhatnak össze, soha meg nem élt érzelmek nyernek jelentést és magyarázatot. A poszttraumás stressz áldozata védett, stabil környezetben kerülhet kontaktusba fájdalmas emlékével, hogy aztán azt átdolgozva megszabaduljon a trauma nyomasztó terhétől. A krónikus fájdalommal küszködő beteg kioltja agyában a fájdalom-élmény dübörgő mintázatát, miközben “hibernálja” túlműködő agykérgét. A gyakorló mély spirituális tapasztalás élményével gazdagodhat, a tágas horizont élménye pedig új perspektívába helyezheti addig mindent áthatónak vélt problémáit.

Az alfa-théta neurofeedback rendkívül hatékony technika a tudattalan megközelítésére. Egy stabil pszichoterápiás környezetben a mélyből felszínre kerülő tartalmak megértése, átélése és feldolgozása során azok a személyiség integráns részeivé válnak, ezzel segítve egy színes, összetett és egészséges személyiség-szerkezet felépülését.

Minden a fejben dől el?

A neuroterápiával foglalkozó honlapok oldalainak visszatérő motívuma az agyműködés, valamint elme és test együttműködése. Talán meglepőnek tűnhet az oldalakon tárgyalt szerteágazó egészségi problémákat a fej felől megközelíteni, de érdemes egy percre megfontolni: a testünk mindössze 2 %-át kitevő agy (nyugalomban) a teljes keringő vércukor 60 %-át elfogyasztja, miközben a teljes test harmonikus együttműködését segíti. Egészségünk fenntartásában nem lehet eléggé hangsúlyozni az agy központi szerepét, és optimális agyműködés nélkül egészség elképzelhetetlen.

Az idegtudomány néhány évtizedes káprázatos fejlődésével egyre több betegség hátterében ismerünk fel jellegzetes eltéréseket az agy működésében, melyek célirányosan befolyásolhatók a neuroterápia eszközeivel. Pszichológiai problémák, idegrendszeri betegségek hosszú sorában segíthet az agy “áthangolása”. A neurofeedback és biofeedback technikákkal a stressz uralható kihívássá szelídül. A szívkoherencia tréning új dimenziót jelent a kártékony érzelmek kezelésében. Fájdalom-betegségek hosszú sora kezelhető problémává csendesedik, ha kontrollálni tudjuk, ami a fejben történik. A neuroterápia rendkívül változatos betegségekben segíthet, de nem csodagyógyszer. A legkorszerűbb orvosi-élettani ismeretekre épített újszerű megközelítést ígér, ahol a betegség kulcsa maga a beteg, aki nem pusztán elszenvedi a betegségét, hanem megérti, hogyan teszi beteggé önmagát. Ami megismeri saját betegítő mintáit, az lehetőséget kap arra, hogy másként működtesse elméjét, testét – így megtanulja saját egészségét.

A neuroterápia lehetőségei túlterjednek betegségek kezelésén. Az agyműködést harmonizáló tréningből profitálhat mindenki, aki a birtokában lévő “szoftver és processzor” lehetőségeinek határát kívánja kitolni. Egyre több élsportoló és menedzser használja a neuroterápia eszköztárát a testi-szellemi csúcsteljesítmény fejlesztésére.

A kutató laboratóriumokból utcára került neuroterápia sok évtizedes története ellenére hazánkban csaknem ismeretlen. Technikái az ideg-élettan, stressz-tudomány és az alkalmazott pszicho-fiziológia legújabb kutatási eredményeire támaszkodnak, melyek nem igényelnek hitet és feltétlen bizalmat. A korszerű informatikával támogatott eszközök tükröt tartanak a gyakorló elé, melyben már az első tréningek után láthatja és értékelheti a testét-lelkét érintő változást. A mentális állapotainkat megjelenítő agyhullámok változása, az addig öntudatlan testi folyamatok (szívműködés, izomtónus, testhőmérséklet) akaratlagos kontrollja már az első találkozások során visszajelzik pácienseinknek, miként nyerik vissza az irányítást testi-szellemi működése, ezzel élete és egészsége felett.

Aktív öntanító folyamatot kínálunk, ahol hibásan rögzült túlélési stratégiák helyett optimális gondolkodási-viselkedési módok formálódnak. Nem árulunk azonnali hatású csodagyógyszert, de hatékonyan támogatjuk egy egészségbe vezető tanulmányút lépéseit. A folyamat tanulásos jellege nem nélkülözheti az önképzést, tájékozódást, ezért a betegnek legalább alapvetéseiben meg kell ismernie a problémájának hátterében húzódó élettani folyamatokat. Ezért megfelelő mélységű betekintést nyújtunk a neuroterápiát megalapozó orvosi-élettani ismeretekbe. Felvállaljuk ezzel a bőség zavarát, mely némileg rontja az oldalak közérthetőségét. Az orvoslás fősodra azonban olyannyira méltatlanul mellőzi e tudást, hogy nem nélkülözhettük a mögötte álló tudományos evidenciát.”


Célom, hogy minél több embernek segíthessek, minél többen szabaduljanak meg saját elméjük ketrecétől, és érezzék meg az agy szabadságát, nyugalmát, tökéletességét, egy olyan világot, amiről álmodnak, gyermekek és felnőttek egyaránt!

Főoldal | Oldaltérkép | Neurofeedback | Alfa-Théta tréning | Hírek | Árak | Rólam | Partnerek | Kapcsolat | facebook
Adatvédelmi Nyilatkozat | Jogi Nyilatkozat

Neurofeedback Pilis | www.neurofeedbackpilis.hu | kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback Pilis | Minden jog fenntartva! ©Adv IT!
Advice an advanced IT!
A sikeres ONLINE vállalkozások fejlesztője!
  • Web: www.adv-it.hu