Neurofeedback Pilis - Könnyed fejlődés a Technológia segítségével!
Bejelentkezés egy kattintással!
Mobil +36 30 251 4949
E-mail kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback     Vélemények     Hirek     Árak     Rólam     Partnerek     Kapcsolat     facebook

A tréning és annak folyamata

Mi a Neurofeedback?
Az idegrendszer működése pszichikai folyamatok sokaságát eredményezi, melyek többsége az egyén számára tudattalan marad. A neurofeedback tréning során ezt az agyi aktivitást rögzítjük és tesszük láthatóvá a páciens számára annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyük az idegrendszer tanulási, változási folyamatait. A neurofeedback: • fejleszti az agyi funkciókat és az önszabályozás képességét, • javítja az általános kognitív és pszichofizikai képességeket, • mindezt biztonságos, non-invazív módszerrel éri el, • amely bizonyítottan hatékony a gyermekek, serdülők és felnőttek esetében is, • ezáltal az életet megnehezítő...

Olvasson tovább!
A neurofeedback minden esetben az agyműködést optimalizálja.

A neurofeedback tréning kezdetekor a legfontosabb, hogy meghatározzuk a kliens jelenlegi állapotát, valamint a saját célját, hogy mit szeretne az állapota javulásának az érdekében elérni, azaz a célját.

A konzultáció egy részletes anamnézis felvétel, valamint beszélgetés a klienssel vagy gyermekek esetén a szülővel.
Ezután meghatározzuk a tréning tervet, a klienssel közösen meghatározzuk azt a célt, amit a neurofeedback segítségével a tréning elérhet.

Fontos megjegyezni, hogy sem ez a tréning, sem más terápia és eljárás nem ígér 100% garanciát. A több éves klinikai tapasztalatokra támaszkodva tudunk prognosztizálni, hogy az adott állapot esetén milyen eredmények születtek. Pl. ADHD esetén már a 60-as évektől is jelentős eredményeket értek el a tünetek enyhítésében, napjainkban pedig a kliensek 90%-a tartós javulásról számol be.

Az első konzultációt egy próbafelhelyezéssel zárjuk, körülbelül 20 percben. Ez gyermekek esetén különösen fontos, hiszen ők kíváncsiak, izgulnak, félnek is néha a sok-sok megpróbáltatás miatt az új dolgoktól.

A tréningtervben javaslatot adunk a tréningek darabszámára. Ez felnőtt migrénes kliens esetén a tapasztalatok alapján 20 alkalom, amelynek során jó eséllyel már az 5-6. alkalom után a tünetek enyhülését érezhető.
Súlyosabb állapotok esetén, mint pl. figyelemzavaros hiperaktivitás (ADHD) min. 40 alkalom a javaslat.

Autisztikus tünet együttes esetén időről időre újabb célok meghatározása is lehetséges, hiszen a tünet együttes komplexitása nagyobb fokú, mint pl. ADHD, szorongás vagy alvajárás esetén.

Az ILF-neurofeedback technológia előnye, hogy a kliensek viszonylag hamar, tehát már az 5-6. alkalom után is pozitív változásokról számolnak be. Jó megfigyelő kliens vagy gyermek szülője sok esetben már a 2-3. alkalom után is észrevesz változásokat. Ezek nem feltétlenül a célként kitűzött tünetek csökkenését jelentik, hanem jobb elalvást, jobb átalvást, a fejfájások csökkenését, jobb étvágyat, kiegyensúlyozottságot akár.
A tréninggel elért hatás tartós, mert áthuzalozza az idegrendszert, azaz új kapcsolatokat épít ki. Olyan, mint a biciklizés. Aki egyszer megtanult biciklizni, az sosem felejti el.

Mint minden terápia esetén, a neurofeedback tréning esetén is számolni kell a tünetek kezdeti rosszabbodásával. Sőt bizonyos pozitív változások mellett is bekövetkezhet bizonyos tünetek átmeneti rosszabbodása. Erről a tréning alkalmakon vagy akár közben a trénert tájékoztatni kell.

A tréning alkalom 50 perc. Minden alkalom egy rövid megbeszéléssel kezdődik, melyben az előző alkalom óta tapasztalt változásokat térképezzük fel. Fontos, hogy a tréning ideje alatt naplót vezessünk a naponta tapasztalt változásokról.
A tréning során is kíváncsiak vagyunk az észlelt eseményekre, változásokra, hiszen ez visszajelzést ad a trénernek a folyamat módosítására.

Az ILF-technológia előnye, hogy nem szükséges a kliens „hatékony” közreműködése. Egyetlen feladata, hogy nézze a képernyőt. Akarattól függetlenül úgyis hallja a hangokat a fejhallgatón keresztül.

A tréning
A kliens elhelyezkedik egy kényelmes fotelban egy tévé elé. A kliens fejbőrére elektródákat illesztünk egy zselé segítségével több ponton. Ez nem kényelmetlen, és nem fáj.
Ezek az elektródák érzékelik az agyhullámokat és ezt a készülékbe majd a számítógépbe vezetik. Az elektródák segítségével történik a visszacsatolás, azaz a feedback.
A kliens legfontosabb feladata, hogy nézze a képernyőt. A tréning során a tréner folyamatosan kapcsolatban van a klienssel, ill. gyermekek esetén a szülő is bent van. A kliens így visszajelzést tud adni a tréning folyamán az észlelt változásokról, melyek a tréner számára információul szolgálnak a tréning elvégzéséhez.

Célom, hogy minél több embernek segíthessek, minél többen szabaduljanak meg saját elméjük ketrecétől, és érezzék meg az agy szabadságát, nyugalmát, tökéletességét, egy olyan világot, amiről álmodnak, gyermekek és felnőttek egyaránt!

Főoldal | Oldaltérkép | Neurofeedback | Vélemények | Hirek | Árak | Rólam | Partnerek | Kapcsolat | facebook
Adatvédelmi Nyilatkozat | Jogi Nyilatkozat

Neurofeedback Pilis | www.neurofeedbackpilis.hu | neurofeedbackpilis@gmail.com
Neurofeedback Pilis | Minden jog fenntartva! ©