Neurofeedback Pilis - Könnyed fejlődés a Technológia segítségével!
Bejelentkezés egy kattintással!
Mobil +36 30 251 4949
E-mail kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback     Alfa-Théta tréning     Hírek     Árak     Rólam     Partnerek     Kapcsolat     facebook

A Neurofeedback története

A Neurofeedback története
Fiaim 2011 és 2012 őszén látták meg a napvilágot. 2014 év elejétől mindkét kisfiunkkal rákényszerültünk, hogy elkezdjünk egy komplex biomedikális kezelést, speciális étrenddel számos neurológiai, emésztési, és testi tüneteik miatt. Rá egy évvel magam is életmódot váltottam. Évek alatt sok tapasztalatot szereztem ezek ismeretében és rájöttem sok ok-okozat eseményére a test és elme kölcsönhatásáról. Pár év folyamatos kezelés után rengeteg javulás történt, de a neurológiai tünetek erősségének csökkenése nem volt egyenesen arányos laborjaik javulásával. Ekkor tovább kutatva jöttem rá, mennyire fontos az, hogy figyeljünk arra,...

Olvasson tovább!
A neurofeedback története az 1920-as években kezdődött. Hans Berger fedezte fel állatkísérletek során, hogy a fejbőrre erősített elektródák segítségével változó hullámok rögzíthetők. Elkészítette az első EEG-t, azaz elektro-enkefalogrammot, melynek során elkülönítette az alfa és a béta hullámokat. 1929-ben publikálta, hogy az eltérő hullámok mögött klinikai tüneteket okozó betegségek állnak.

A 1960-as években Neal A. Miller fektette le a biofeedback tréning alapjait, amely azt mondja ki, hogy operáns kondicionálással bizonyos agyi működések befolyásolhatók. Először állatok elektro fiziológiáját vizsgálták. A Nasa felkérésére állatkísérleteket végeztek azzal kapcsolatban, hogyan lehet minimalizálni egy erősen toxikus anyag (mono-methyl-hidrozin) súlyos mellékhatásait. Észrevették, hogy a korábban Neurofeedback kísérletben részt vett macskák ritkábban vagy egyáltalán nem szenvedtek el epilepsziás rohamot a vegyszerrel találkozást követően. Ezek után emberen is megfigyelték a jelentését.

1974-ben írta le Billy Sterman, hogy az epilepsziás rohamok a módszer alkalmazásával csökkentek, és legtöbb esetben a gyógyszer is elhagyható. Az első paciense saját asszisztense volt, aki epilepsziával élt, de nem kezelték, így szedett gyógyszert. Rohamai teljesen megszűntek, sőt még jogosítványt is szerzett. Erre a sikertörténetre felfigyelt Joel Lubar, aki a módszer elsajátításával figyelemzavaros gyerekeket kezelt sikerrel.
A 80-as évektől Margaret Ayres koponyasérülteknél alkalmazta sikerrel, majd ő volt az első, aki egészségügyi szolgáltatásként kínálta. Ő kezelte sikeresen Siegfried és Susan Othmer (http://www.eeginfo.com/doctorothmer/ ) gyermekét. Ők ezen felbuzdulva életüket a neuroterápia fejlesztésének és elterjesztésének szentelték. A mai napig fejlesztenek és praktizálnak.
A 1970-80-as évektől sok sikeres kezelést hajtottak végre sok addig kezelhetetlen állapotban. A 90-es évektől a számítástechnika fejlődése lehetővé tette a készülék méreteinek csökkenését és a sorozatgyártást.Célom, hogy minél több embernek segíthessek, minél többen szabaduljanak meg saját elméjük ketrecétől, és érezzék meg az agy szabadságát, nyugalmát, tökéletességét, egy olyan világot, amiről álmodnak, gyermekek és felnőttek egyaránt!

Főoldal | Oldaltérkép | Neurofeedback | Alfa-Théta tréning | Hírek | Árak | Rólam | Partnerek | Kapcsolat | facebook
Adatvédelmi Nyilatkozat | Jogi Nyilatkozat

Neurofeedback Pilis | www.neurofeedbackpilis.hu | kapcsolat@neurofeedbackpilis.hu
Neurofeedback Pilis | Minden jog fenntartva! ©Adv IT!
Advice an advanced IT!
A sikeres ONLINE vállalkozások fejlesztője!
  • Web: www.adv-it.hu